Submit your work, meet writers and drop the ads. Become a member
 
let me rip away the ivory
from the elephant in the room
rebuke its presence
cover my ears
so i don’t have to realize
these anxieties you bring
they long to dethrone me
rip apart each bone
pick apart this broken brain of mine
with each triggered nerve
i scream it’s okay
putrid false indifference
hopeful lies
for the barren sober pain
Chatterbox, face-to-face
Nine o'clock, brace the pace
Sign the docs, stop the chase
I quit! You're a disgrace.

Allegation: "double agent?"
Your brain is too ancient
Keep testing my patience
I'm done! from your insulting statement.

Nothing you say, can rearrange my perception
I ain't got time, for your desperate deception
Suffered enough, running out of option
Uncaged! Claiming liberation.
130920 | 18:00 PM, I'm so grateful,  in the midst of second wave pandemic situation, God found me a new job. A few days before, I was so frustrated because someone threw a stupid allegation, pressed my button. After all these time, after everything that I did, he still spit out that allegation to my face. I'm so much better than that, thank you for treating me like ****, I've had enough. Buh bye.
to those who not born an aristocrat,
what it means to be a human-being?
a terrible exhaustion - result of attrition
soulless slave - six days a week
is there any other alternative, though
I cannot outstare the bill faces
rent will due soon
endless presentations
pointless meetings
118,000 unread emails
week long business trips
"bare minimum to get by" prohibited
I have lunch delivered
snacks delivered
dinner delivered
I have all the food inside my office
and a beautiful apartment facing the sea
with the sun rays peeking in through the blinds each morning
but I'm just too busy
hopelessly hoarding pennies
hopefully saving enough joy for the future
they say your hardwork will come into frution
repeating cycles of entire career till retirement?
050620 | 15:40 PM - sunday in transition season of cobid-19 pandemic
Material things don’t entice me
Empty promises don’t  count as a remedy
Flowery words are pleasing to the ear
With apparent intentions clear

Is this just an infatuation?
An effect of my subtle imagination
This relentles game of tug of war
How I wish it wouldn’t end up in a scar

All I know is that I’m tired of this dance
Might as well give us a chance?
You have gone way past this armour
Consistency, that is all I am asking for
356 putaran bumi, kita beradu rasa
Raga saling terlekat erat, tak terasa
Rapat serapat barisan bata, tak terduga, terbiasa
Memadukan jari, tanpa perlu banyak bicara
Saling menyaut, berjalan searah

Memang arus yang membimbingku
Langit bumi berselurus mengantarmu
Bingkisan besar para dewa untukku
Berkat kebesaran yang Maha Segala
240320 | 20:48 PM di kosan tukad badung, malam ini satu hari sebelum Nyepi, diem di rumah karena masih ada pandemic Corona. Rasa syukur, satu tahun ini ditemani singa kesayanganku. Anargya artinya tidak terhingga nilainya, itulah A buatku. 💜
Temptest unleashed
A malestorm of unbridled lust
Seeking her next prey
Uncaring of hearts broken
Wild, unpredictable desire
Lilith in motion
Aphrodite at the core
Freya in attitude
Set lose upon the score
Eyes that capture
Temple upon to feast
When she has you in her sights
Her true nature unleashed
Feeling sassy.
satu tangan menutup mata
satu tangan menutup telinga
belikatku bertahan kaku
tiap pijakan pelan, terseok
belum leluasa ku berlari

terpaan gelombang yang sudah-sudah
masih meninggalkan goresan dalam daging
dibantu merangkak, tapi dipaksa berlari
caramu mengenyahkan biru yang masih menyelubungiku

takut
pada lidah sangkalan beradu
bukankah lancang mencipta imaji semu
lalu menggantungnya pada tiang-tiang garam
berharap keras, tak begitu meleset pada manusia
sadar, tak se-Esa
namun jika Bapa memberi
siapa yang bisa menutupnya?

target apa, begitu mendesakkah?
soal pembendaharaan rasa
apalagi rancangan
telah kuserahkan padaNya
aku dungu & tidak mengerti, seperti hewan aku di dekat Bapa. Tetapi aku tetap didekat Bapa; Ia memegang tangan kananku.
140320 || 18:48 PM  lantai dua kosan, hmm sepertinya banyak poems-ku yang dimotori sama obrolan tentang hidup sm coworker sebelah meja, si ipul, kemarin lg ngobrol ga jelas sambil kerja ttg hubungan masing-masing, dia abis lamaran, sementara gw masih di fase abu-abu belajar adaptasi sm pasangan kesayangan yang nemenin hampir setahun lamanya. As ditanya hubungan mau dibawa kmn, gw blg ikut arus aja toh yg lama kandas padahal udah direncanain,  jd buat apa manusia berencana, pasti Tuhan udah atur yg terbaik. "Idup lo, lo yang atur. Ga bisa ngikut arus aja, harus punya target, udah umur brp lo." Berulang-ulang sampe berbusa dia bilang "ada masa depannya ga?" lalu gw bete karena sesulit itu untuk healing & masih sulit untuk berani berencana/berekspektasi apapun tp malah dijejelin pertanyaan yg ngeinduksi anxiety tp di 1 sisi juga bener harus dipikirin. Kewalahan berperang sm pikiran sendiri, pagi tadi buka sermon  kata-kata ps. Phillip Mantofa " kalau tidak tahu apa langkah berikutnya, jangan gelisah hatimu, percayalah & berserah pada Allah." Berencana aja, trs serahin semua rencana ke yg punya sorga, God will lead the way. Ada bagian dari Mazmur 73:21-23 dalam puisi ini.
Next page